ΣΕΞ Ή ΣΑΙΞΠΗΡ

//ΣΕΞ Ή ΣΑΙΞΠΗΡ

ΣΕΞ Ή ΣΑΙΞΠΗΡ

Σκηνοθεσία: Τίνα Στεφανοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Στέργιος Πρώιος
Μουσική επιμέλεια: Τίνα Στεφανοπούλου
Φωτισμοί: Αλέξης Κοέν
Αφίσα-Πρόγραμμα: The Hot Chair [graphic design lab]

ΠΑΙΖΟΥΝ
Τίνα Στεφανοπούλου
Δημήτρης Κούρτης
Αναστάσης Μαυρομιχάλης
Δημήτρης Σιδηρόπουλος
Κική Ιωαννίδου
Αφρούλη Μπέρσου
Στέργιος Κωνσταντζίκης
Στάθης Πεχλιβανίδης

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ – ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ
Σελίδες ημερολογίου από το studio αυτοσχεδιασμού και συγγραφής της ομάδας ΝΕΜΕΣΗ, όπως το καταγράφει η Τίνα Στεφανοπούλου.
-1997-1998. Η ομάδα ψάχνει τις δομές της κωμωδίας και αυτοσχεδιάζει με θέμα τα σύγχρονα σεξουαλικά μας ήθη. Δημιουργία σκαριφήματος θεατρικού έργου με τίτλο εργασίας «Το σημείο Ψ». Το σκαρίφημα παραμένει σκαρίφημα γιατί η ιδέα δεν είχε ωριμάσει ακόμα μέσα μας.
-2000-2004. Μέσα από τις ΒΡΑΔΙΕΣ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ η ομάδα εξελίσσει φόρμες παράστασης και χαρακτήρες που ανοίγουν ενδιαφέροντες δρόμους συγγραφής και ερμηνείας. Η έμπνευση αρχίζει να κυοφορείται.
-2005. Άνοιξη. Η ομάδα ΝΕΜΕΣΗ μπαίνει σε νέες συγγραφικές περιπέτειες. Αφορμές: Ο σεξουαλικός πρωταθλητισμός της εποχής μας που μας κάνει όλους να νιώθουμε ανεπαρκείς και αποτυχημένοι. Η γυάλινη ζωή μας που μας αναγκάζει να αναζητούμε με μανία κάθε είδους θεραπεία. Χρωματοθεραπεία, αρωματοθεραπεία, υδροθεραπεία, και φυσικά σεξοθεραπεία! Έμπνευση: Κάποιοι χαρακτήρες του αγαπημένου μας ΑΡΚΑ , που ως ζώα είναι τόσο ανθρώπινοι, κάποιοι φίλοι και γνωστοί, εμείς οι ίδιοι. Αποτέλεσμα: Ξεκινάει εργαστήρι αυτοσχεδιασμού και γραφής έργου με θέμα ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΞΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Αυτοσχεδιασμοί. Απολαυστικοί, επίπονοι. Το γέλιο που λυτρώνει. Συζητήσεις. Εξομολογήσεις. Εντοπίζουμε τα ταμπού μας. Απανωτά σχεδιάσματα γραφής. Στη δουλειά συμμετέχει όλη η ομάδα, κάποιοι περισσότερο, κάποιοι λιγότερο. Και κάποτε φτάσαμε στο κείμενο που είναι έργο όλων μας, αλλά κυρίως των (με αλφαβητική σειρά) Κικής Ιωαννίδου, Δημήτρη Κούρτη, Αναστάση Μαυρομιχάλη, Αφρούλης Μπέρσου, Στάθη Πεχλιβανίδη, Δημήτρη Σιδηρόπουλου, Τίνας Στεφανοπούλου. Αγαπημένοι μου συνεργάτες σας ευχαριστώ! Τ.Σ.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Καλησπέρα σας! Το όνομά μου είναι Ντέμπορα, Δρ, Ντέμπορα, και σας καλωσορίζω σε ένα ανοιχτό σεμινάριο σεξοθεραπείας. Θα θέλατε μια πιο καλή, πιο πλούσια σεξουαλική ζωή; Αν ναι, τότε δεν έχετε παρά να παραμερίσετε τους δισταγμούς και να συμμετέχετε στο σεμινάριό μας!»Έτσι ξεκινά η παράσταση, που δεν είναι μια παράσταση, αλλά ένα ανοιχτό σεμινάριο σεξοθεραπείας , ας μην το ξεχνάμε. Και έρχονται οι πρώτοι εθελοντές. Η διαδικασία ξεκινά. Group therapy. Αφηγήσεις. Αντιπαραθέσεις. Συγκρίσεις. Αναμνήσεις. Φαντασιώσεις. Όνειρα. Αποκαλύψεις. Και έρχεται η ώρα της διάγνωσης. Και της θεραπείαςΙ Της τόσο ποθητής..Όσο για τον τίτλο του έργου- Σεξ ή Σέξπηρ: Ιδού ή απορία- αυτό είναι ένα μυστήριο που θα απαντηθεί με το τέλος της παράστασης. Καλή διασκέδαση! Καλή θεραπεία! Για όλους μας!

2017-07-19T14:05:42+03:00