ΑΠΟΨΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ

//ΑΠΟΨΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ
ΑΠΟΨΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ2018-10-30T16:58:41+03:00

Project Description

Κείμενα: Λουίτζι Πιραντέλλο (σε διασκευή T. Σ.)
Τίνα Στεφανοπούλου-ομάδα ΝΕΜΕΣΗ
Σκηνοθεσία: Τίνα Στεφανοπούλου
Σκηνικά: Νταίζη Δέλλιου
Μουσική-Τραγούδια: Εφη Ράτσου
Στίχοι τραγουδιών: Τίνα Στεφανοπούλου
Φωτισμοί: Αλέξης Κοέν
Βοηθός παραγωγής: Στέργιος Κωνσταντζίκης
Αφίσα-Πρόγραμμα: The Hot Chair [graphic design lab]

ΠΑΙΖΟΥΝ
Στέργιος Κωνσταντζίκης
Τίνα Στεφανοπούλου
Νανώ Τυφοξύλου
Φίλια Δελαγραμμάτικα
Φωτεινή Γκιλίρη
Στάθης Πεχλιβανίδης
Αφρούλη Μπέρσου
Αλέκα Θεολόγου
Χρύσα Σισμανίδου
Γιάννης Περδίκης
Θάνος Φλώρος
Τίμος Πεγιάδης
Νίκος Μαλιούφας
Ελένη Τσιρώνη
Ράνια Μιχαηλίδου

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΛΑ
Ενας θίασος. Με τις αντιθέσεις του, με τις αγάπες του. Ηθοποιοί. Με το πάθος τους. Με τη ματαιοδοξία τους. Με τις αντιζηλίες τους. Με τη μεγαλοψυχία τους. Και ξαφνικά ενσκήπτει πρωτοποριακή, ριζοσπαστική σκηνοθέτις που θέτει την πρόκληση: «Εμείς την κάθε στιγμή της ζωής την κάνουμε θέατρο. Δεν παίζουμε θέατρο. Ζούμε το θέατρο. Δέχεστε την πρόκληση;» Η πρόκληση γίνεται δεκτή. Αποτέλεσμα: Oι ηθοποιοί δουλεύουν εντατικά, αλλά όχι πάνω σε ΕΝΑ έργο, αλλά σε ΔΥO. Με μόνο κοινό στοιχείο τον συγγραφέα Μάλιστα οι ηθοποιοί ΔΕΝ ξέρουν ποιο έργο θα παίζουν σε κάθε παράσταση, διότι δουλεύουν -και μάλιστα αυτοσχεδιαστικά- πάνω σε δύο έργα του Πιραντέλλο- ένα συγγραφέα που η σκηνοθέτις βρίσκει συγχρόνως προκλητικό και ανυπόφορο.
Και το κοινό; Α! Το κοινό θα απολαύσει ένα ενδιαφέρον θεατρικό πείραμα. Το έργο πλάθεται παρουσία του, και πώς να μαντέψεις τι τροπή θα πάρει μια που κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί όταν το θέατρο γίνεται τόσο επικίνδυνα ΖΩΗ.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Μελόδραμα, μουσική, τραγούδια, πάθη, πόνος, δράμα, αλλά και ερωτήματα για την Τέχνη, τη Ζωή, την Αλήθεια. Υπάρχει; Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.
Πού και πώς ζει το έργο τέχνης; Και τι μπορείς να κάνεις όταν μπουν ξαφνικά κάποιοι άνθρωποι στη σκηνή ενός θεάτρου και ισχυριστούν ότι είναι Έξι πρόσωπα που ζητούν συγγραφέα; Αχ, Σικελέ Λουίτζι, σίγουρα χαμογελάς βλέποντας όλους εμάς καθώς απόψε αυτοσχεδιάζουμε με τον κύριο Πιραντέλλο!