Διήμερο σεμινάριο

//Διήμερο σεμινάριο

Διήμερο σεμινάριο

Η ομάδα Νέμεση υποδέχεται το νέο έτος με ένα διήμερο σεμινάριο: Fascia Dance Movement με την Ροδούλα Γκουλιαμπέρη. 
Σάββατο 26/01 & Κυριακή 27/01 12:00 – 15:00.

Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να προάγει την τέχνη του χορού ως παιδαγωγική και καλλιτεχνική δραστηριότητα και να κάνει γνωστή την κινητική μας ευφυΐα.

Περιγραφή σεμιναρίου:

Την πρώτη μέρα θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές τις μεθόδου. Συγκεκριμένα θα γίνει η γνωριμία με την εσωτερική μας κίνηση και η παρουσία στο παρόν διαμέσου της αισθητήριας κίνησης. Στο δεύτερο μάθημα θα εμβαθύνουμε στην ποιότητα της κίνησης, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της κινητικής ευφυΐας και στην ευαισθησία της απτικής συνείδησης, σε σχέση με τη βαρύτητα. Επιπλέον θα ερευνήσουμε πώς περνάμε από την αργή κίνηση στη γρήγορη χωρίς να χάσουμε την αισθαντικότητά μας.

Κύριος άξονας του σεμιναρίου είναι η σχέση που έχουμε με την κίνησή μας (κιναίσθηση). Ασκήσεις ενεργοποίησης αυτής της ικανότητας θα είναι το κύριο μέρος. Όταν αυτή η κίνηση γίνεται αντιληπτή, καταλαβαίνουμε ότι είναι μια κίνηση που υπάρχει στο σώμα είτε όταν αυτό κινείται είτε όχι. Είναι μια κίνηση σε ακινησία που συνδέει το σώμα μας με το συναίσθημα και το πνεύμα. Η κίνηση αυτή ονομάζεται αισθητήρια κίνηση και γίνεται αντιληπτή μέσω της βραδύτητας και της αφούγκρασης της κίνησης με κλειστά μάτια. Με αυτόν τον τρόπο η αντιληπτική ικανότητα της κίνησης αναπτύσσεται και καθιστά ικανό τον χορευτή-performer να είναι παρών σε αυτό που κάνει, να δρα δηλαδή σε ενεστώτα χρόνο με οξυμένη την αντιληπτική του ικανότητα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές, παλιούς και νέους, του studio ΝΕΜΕΣΗ. Κόστος διημέρου: 30€.

❗️❗️❗️ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η κράτηση θέσης έως 12/01 με συμπλήρωση της φόρμας.

 

Φόρμα κράτησης θέσης

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία:

2018-12-30T15:31:59+03:00